Кренвирши с ориз

Продукти

  • 20 мл олио
    "Олинеза"
  • 40 г ориз
  • 1 чушка
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 4 кренвирша
  • 3 с.л. брашно
  • 1 голям обелен домат
  • 1 стрък целина
  • 4 стръка магданоз
  • сол
    на вкус
  • 1 к.л. чубрица
  • 1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите, лука и чушката. Задушаваме ги в тенджера с олиото и 200 мл. топла вода.
  2. Добавяме подправките - без магданоза, настъргания домат и още около 450 мл. топла вода.
  3. Измиваме и прибавяме ориза. 
  4. Варим ястието на тих огън, около 30 минути и добавяме нарязаните на колелца кренвирши.
  5. Сгъстяваме ястието с размитото с малко вода брашно. 
  6. Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз. 
  7. Ястието сервираме горещо, по желание декорирано със стръкче магданоз.