Крем супа от тиква с ягоди

Продукти

  • 1 кг. тиква
    обелена, изчистена и нарязана на парчета
  • 400 мл. вода
  • 50 мл. сметана
  • 200 мл. прясно мляко
  • 0,5 ч.л. джинджифил
    пресен, настърган
  • 3 листа салвия
  • 100 г ягоди
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. След това пасираме тиквата, заедно с настъргания джинджифил и салвията.
  3. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  4. Оставяме да заври и сваляме от котлона.
  5. Почистваме и нарязваме ягодите. 
  6. Сервираме супата топла, но не гореща, гарнирана с парчетата ягоди. По желание, може да добавим и малко течна сметана преди сервиране.