Крем супа от моркови с песто и джинджифил

Продукти

  • 10 г песто
  • 30 г краве масло
  • 50 г топено сирене
  • 150 мл. прясно мляко
  • 10 г джинджифил
  • 1 глава лук
  • 500 г моркови

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене. 
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор и добавяме джинджифила. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме гарнирана с пестото.