Крем супа от моркови с фъстъци

Продукти

  • 500 г моркови
  • 1 глава лук
  • 50 г фъстъци
    , сурови
  • 30 г краве масло
  • 150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат. 
  4. Пасираме фъстъците. 
  5. След като се сварят морковите, добавяме пасираните фъстъци
  6. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим прясно мляко до получаване на желаната консистенция.
  7. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание може да декорираме с няколко зрънца фъстъци.