Крем супа от аспержи

Продукти

  • 2 глави лук
  • 300 г аспержи
  • 2 картофа
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. магданоз
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ситно нарязания лук и картофите, нарязани на кубчета, в 500 мл посолена вода или зеленчуков бульон. 
  2. Варим зеленчуците за около 10 минути, след което добавяме аспержите и доваряваме супата. 
  3. Леко затопляме млякото и го добавяме към супата. Пасираме я и подправяме с черния пипер.
  4. Преди да поднесем супата, може да я поръсим с магданоза, нарязан на ситно. 
  5. Сервираме с крутони или сухарчета.