Крехки пилешки филенца със сусам и соев сос

Продукти

  • 9 бр. пилешки бон филенца
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • за марината:
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. соев сос
  • 6 с.л. сусам - препечен или суров (по желание добавете и ленено семе)
  • 0,5 с.л. сол
  • 4 с.л. галета
  • зехтин за намазване на тавичката
  • лимон

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large 2014 09 12 11 02 03 0300

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сусамовото олио със соевия сос в една купичка, а във друга сусамовите семена, солта и галетата. 
  2. Първо потапяме филенцата едно по едно в купичката с маслото и соевия сос, след което в другата купичка със сусама и галетата, така че много добре да се покрият. 
  3. Върху тавичка поставяме хартия за печене и нареждаме филенцата като ги съвсем леко ги напръскваме отгоре със зехтин-спрей. 
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 8-10 минути. Обръщаме филенцата и печем още 4-5 минути или докато придобият златисто-кафява коричка. 
  5. Сервираме със зеленчуци, салата, ориз, киноа или сотирани картофи, по избор. Овкусяваме със соев сос и лимон.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com