Китайска доматена супа с яйца

Продукти

  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън
  • 1 зелен лук
  • 4 резена джинджифил
    корен
  • 2 яйца
  • 2 домата

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изсушаваме и потапяме доматите в гореща вода за кратко, изваждаме ги и ги обелваме.
  2. Нарязваме ги на едро.
  3. Почистваме и нарязваме джинджифила на дребно, чесъна и лука на кръгчета.
  4. В уок тиган загряваме олиото и слагаме джинджифила, чесъна и лука да омекнат.
  5. Добавяме доматите. Варим 15 минути.
  6. Добавяме 200 мл. вода. Оставяме да заври.
  7. Разбиваме яйцата със соевия сос в купа и ги добавяме към доматите на тънка струйка, като разбъркваме внимателно с дървена лъжица или китайски клечки. (Яйцата стават на едри парчета).
  8. Добавяме и сусамовото олио. Оставяме на котлона 1 минута, не разбъркваме.
  9. Отстраняваме от огъня и сервираме.