Кейк с круши и шоколад

Продукти

  • 1 бакпулвер
  • 3 с.л. какао
    на прах
  • 100 г заквасена сметана
  • 10 с.л. захар
    или подсладител
  • 2 круши
  • 60 г орехи
    или бадеми, смлени
  • 200 г брашно
  • 4 яйца
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине.
  2. Загряваме предварително фурната до 180 градуса.  В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес.
  3. Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото. 
  4. Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см.
  5. Печем около 40 минути, като проверяваме дали се е стегнало тестото с нож, който трябва да остане чист след набождане на кейка.