Картофена крем супа с чесън

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • червен пипер
    на вкус
  • 6 ч.ч. вода
  • 2 с.л. оцет
  • 3 г масло
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 0,5 кг. картофи
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. 
  2. Сваряваме на пара или в малко количество вода, след което пасираме. 
  3. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото и 1 с.л. вода. 
  4. Поръсваме с червен пипер и смесваме с картофеното пюре. 
  5. Заливаме картофите с гореща подсолена вода и варим 10 минути на слаб огън. 
  6. Овкусяваме със счукания чесън и оцет.