Канелени рулца

Продукти

  • За глазурата
  • 250 гр крема сирене
  • 0,5 ч.ч. мляко или сметана
  • 0,5 ч.л. ванилия
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • За плънката
  • 4 малки пръчици канела
  • 1 звездовиден анасон шушулка
  • 1 ч.л. семена от кориандър
  • 0,5 ч.л. кардамон семена или на прах
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.ч. масло
  • За тестото
  • 5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 6 с.л. масло
  • 0,5 чаша захар
  • 1,5 чаша мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 пак. ванилена захар

Начин на приготвяне

1. За да направим тестото, разтваряме маята в затоплено мляко в голяма купа и оставяме настрана за 5 минути, докато удвои обема си. Разбиваме отделно с миксер захарта, омекналото масло, яйцата, ванилията и солта. Постепенно с бъркане добавяме и 1 чаша брашно.

2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.

3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.

4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.

5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.

6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.

7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.