Измир кюфтета

Продукти

  • 1 яйце
  • риган
  • 2 филийки хляб , стар
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз , ситно нарязан
  • 1 глава лук , нарязан на ситно
  • 1 консерва домати , (250 г)
  • 350 г кайма , телешка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large izmir kyufteta

Начин на приготвяне

  1. Смесваме каймата с яйцето, хляба и лука. 
  2. Прибавяме магданоза и останалите подправки.
  3. Омесваме каймата с продуктите и оформяме кюфтета.
  4. Подреждаме ги в намазнена тавичка.
  5. След това ги заливаме с доматения сок от консерва.
  6. Овкусяваме ги със солта, пресования чесън и ригана.
  7. Покриваме тавата с фолио и печем в предварително загрята фурна на умерен огън.
  8. По желание, можем да поднесем "Измир кюфтета" с чеснов сос.