Хрупкав карфиол

Продукти

  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 с.л. галета
  • 2 с.л. брашно
  • 0,5 ч.ч. бира
  • 2 яйца
  • 1 глава карфиол
  • олио

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large hrupkav karfiol

Начин на приготвяне

  1. Начупваме карфиола на розички и го измиваме.
  2. Слагаме розичките карфиол в посолена вряща вода и ги варете 5 минути. 
  3. След това изваждаме карфиола от водата и го изцеждаме добре. 
  4. В голяма купа разбиваме яйцата в, добавяме бирата и малко по малко, при непрекъснато бъркане добавяме брашното, галетата и солта. 
  5. Разбъркваме сместа внимателно, като внимаваме да не се образуват бучки (сместа трябва да е приблизително с гъстотата на смес за палачинки).
  6. Сипваме олио в дълбок тиган и го сгорещяваме.
  7. Овалваме розичките карфиол в кашата от брашно и бира и ги пържим, докато придобият златист цвят.
  8. Панирания карфиол поставяме върху готварска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
  9. Преди сервиране, по желание поръсваме със свежи подправки.