"Хляб" от моркови

Продукти

  • 1,5 ч.л. кимион
    смлян
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 30 г кашкавал
  • 5 яйца
  • 1 кг. моркови

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и нарязваме морковите на колелца. Сваряваме ги с малко вода на слаб огън и на затворен капак със солта, черния пипер и кимиона. Когато омекнат добре, ги смачкваме с вилица на грубо пюре.
  2. Разбиваме яйцата на омлет.
  3. Разбъркваме заедно морковеното пюре, яйцата и настъргания кашкавал.
  4. Намазваме с масло или облицоваме с хартия за печене една средна форма за кейк.
  5. Печем "хлябът" около 35-40 минути, на 200 градуса.
  6. След като се изпече, нарязваме "хляба" на филийки и го поднасяме топъл или студен, като гарнитура или като предястие.