Гъби с ориз и лук

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 380 г гъби
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 3 стръка магданоз
  • 3 ч.ч. вода
    или колкото поеме
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме гъбите. Задушаваме ги в загрятото олио.
  2. Почистваме и нарязваме лука на ситно, и го прибавяме да се задуши при гъбите.
  3. Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
  4. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме и ситно нарязаният магданоз. 
  5. Ястието поднасяме топло.