Фузили с пиле и мащерка

Продукти

  • 100 мл бульон
    , пилешки
  • 200 мл бяло вино
  • 350 г пилешко месо
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 с.л. олио
  • 1 пакет паста
    , фузили
  • 2 листа мента
  • 1 ч.ч. сметана
    за готвене
  • 2 листа мащерка
  • 3 листа босилек
  • 30 г пармезан
    настърган

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме месото до полуготовност, след което го запържваме. 
  2. Отстраняваме от тигана и го поставяме върху кухненска хартия.
  3. В тигана изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре.
  4. Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, увеличаваме степента на котлона.
  5. Добавяме нарязаната мента, мащерка, сол и сметана. 
  6. Сваряваме пастата и я изцеждаме добре.
  7. Добавяме соса и месото. Разбъркваме добре. 
  8. Добавяме босилека и пармезана, и сервираме.