Филе от халибут с лимоново ризото и мус от авокадо

Продукти

  • 50 мл. зехтин
  • 10 г заквасена сметана
  • 300 мл. бульон
  • 20 г лук
  • 1 лимон
    сока и кората
  • 100 г авокадо
  • 50 г ориз
  • 240 г халибут
    филе

Начин на приготвяне

  1. В нагорещен тиган слагаме малко зехтин и запържваме рибата, която предварително сме овкусили със сол.
  2. В отделно тиганче запържваме лука, гасим го с част от лимоновия сок и кората от лимона, и прибавяме ориза. Към него добавяме бульона, докато ориза стане готов.
  3. Пасираме авокадото. Към него добавяме сол, зехтин и останалият лимонов сок, докато стане на мус.
  4. Добавяме заквасената сметана. 
  5. Оформяме ястието в чинията и сервираме.

* Филе от халибут с лимоново ризото и мус от авокадо може да опитате в ресторант „Crystal Palace“.