Еленско филе

Продукти

  • брашно
    за соса
  • 80 г зеленчуци
    изпечени на скара
  • 100 г морковено пюре
  • 100 г картофено пюре
  • 50 г диви гъби
    микс (може сушени - 10 г)
  • 280 г еленско месо
    филе

Начин на приготвяне

  1. "Накисваме" еленското филе за 24 часа в качествена водка.
  2. След това го изпичаме на барбекю (без никакви подправки), нарязваме го на няколко стекчета.
  3. Приготвяме гъбения сос като пържим леко гъбите в тиган, задушаваме ги с малко вода и сгъстяваме с брашно.
  4. След това го поставяме филето за 2-3 минути в предварително направения гъбен сос.
  5. Подреждаме в подходяща чиния месото, заедно с пюрето и поливаме със соса. 
  6. По желание, преди сервиране украсяваме с чери домати и изпържена лимонена трева.