Домашно гуакамоле за Великденските пости

Продукти

  • 1 авокадо
    , узряло
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 0,5 лайм
    , прясно изцеден
  • 3 стръка магданоз
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, подсушаваме и разрязваме авокадото на половина.  Отстраняваме костилката. 
  2. Издълбаваме месестата част и го намачкваме с вилица.
  3. Почистваме и пресоваме чесъна. Добавяме го към авокадото и разбъркваме добре заедно със сока от лайм, зехтина и сол на вкус. Разбъркваме. 
  4. Почистваме и нарязваме магданоза и го поръсваме най-отгоре. Сервираме. 

* Гуакамолето сервраме с царевичен чипс. 

** В класическата рецепта се прибавя и един обелен домат, нарязан на дребни кубчета и половин глава червен лук, нарязан на ситно.