Домашен сладкиш с айрян

Продукти

  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 лимон
    , настъргана кора
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 300 г айрян
  • 4 яйца
  • 8 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото. 
  2. Пресяваме брашното с бакпулвера и ги добавяме към яйчената смес. Добавяме айряна и лимоновата кора. Разбиваме внимателно. 
  3. Изсипваме сместа в намаслена тава и поставяме в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. 
  4. Печем до готовност (около 45-55 минути). Преди сервиране, поръсваме с кокосовите стърготини.