Чушки бюрек

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 1 с. л. магданоз ситно нарязан
  • 2 яйца
  • 220 г сирене или извара
  • 1 кг червени чушки
  • за панировката:
  • олио за пържене
  • галета
  • 3 яйца
  • брашно

Време: 25 мин.
Ниво: професионално

Large chushki byurek

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме и обелваме чушките.
  2. В голяма купа разбъркваме добре сиренето заедно с яйцата и магданоза.
  3. Напълваме чушките със сместа и леко ги сплескваме.
  4. Овалваме ги в брашно, след което ги потапяме в разбитите яйца. Накрая ги овалваме в галета.
  5. В голям и дълбок тиган сгорещяваме олиото (около 1 см).
  6. Непосредствено преди пърженето може да потопим чушките още веднъж в яйцата.
  7. Пържим чушките от двете страни до златисто, като ги обръщаме периодично 2-3 пъти.