Чийзкейк със сладко от ягоди

Продукти

  • 1 ванилия
  • 200 г заквасена сметана
  • 4 яйца
  • 100 г захар
  • 400 г сирене "рикота"
  • 100 г сирене "маскарпоне"
  • 500 г сладко от ягоди
  • 125 г масло
  • 300 г бисквити

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите на ситно и много хубаво ги смесваме с маслото.
  2. Във форма със свалящо се дъно разпределяме и притискаме бисквитите по дъното и стените, до оформянето на блат. Оставяме в хладилник за 30 минути.
  3. Разбъркваме рикотата заедно с маскарпонето и заквасвната сметана, до получаването на хомогенна смес.
  4. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, и ги прибавяме към рокотата и маскарпонето.
  5. Разбъркваме много добре. Вече готовата смес изсипваме върху готовия блат и разпределяме равномерно.
  6. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 35-40 минути.
  7. Гарнираме със сладко от ягоди и филиран бадем.
  8. По желание, може да гарнираме и с кленов сироп.