Баница с кайма

Продукти

  • 1 пакет кори за баница
  • 4 яйца
  • 300 г кайма
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. олио
  • масло
  • джоджен на вкус
  • чубрица на вкус

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large banitsa s kayma

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и морковите на ситно. 
  2. В тенджера загряваме 2 с.л. от олиото и добавяме нарязаните лук и моркови. Разбъркваме и овкусяваме с джоджен и чубрица на вкус. Добавяме каймата и разбъркваме добре, докато се поизпържи леко. 
  3. Върху всеки две от корите поставяме от плънката и навиваме на руло в предварително намаслена с останалата 1 с.л. олио. 
  4. Поръсваме с парчета масло и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност (около 45 минути).