Балканска курбан чорба

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 1 чушка - люта, стрита
  • 2 глави целина
  • 3 глави лук
  • 1 кг. агнешко месо

Време: 90 мин.
Ниво: средно

Large balkanska kurban chorba

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме месото. Към него прибавяме 8 чаени чаши студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След 1 час на варене, прибавяме обеления и нарязан на едро лук и почистените, обелени и нарязани на едри парчета целина. Прибавяме солта и ситно стритите люти чушки, и варим до пълното омекване на месото. 
  3. След като свалим от котлона, по желание прибавяме малко зелен лук и няколко стръка прясна коприва. Разбъркваме. 
  4. Сервираме курбан чорбата докато е още топла.