Агнешки кюфтета със сода

Продукти

  • 0,5 връзка магданоз , нарязан на много ситно
  • 5 скилидки чесън
  • 1 зелена пиперка
  • 2 глави лук
  • 1 кг. агнешка кайма
  • 2 ч.л. кориандър
  • 0,5 ч.л. сода бикарбонат
  • сол
  • мазнина за пържене

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large agneshki kyufteta sas soda

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно пиперките, лука и чесъна. Прибавяме ги към каймата. 
  2. Подправяме с кориандъра, магданоза и сол на вкус. 
  3. Прибавяме содата и омесваме. 
  4. От получената смес оформяме кюфтета, които пържим в сгорещената мазнина до златисто. 
  5. Сервираме със салата по избор.