Агнешка супа

Продукти

  • 0,5 с.л. брашно
  • 2 с.л. ориз
  • 2 връзки магданоз
  • 1 връзка зелен лук
  • 200 г агнешко месо
  • 1 яйце
  • 1 к.ч. кисело мляко

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large agneshka supa

Начин на приготвяне

  1. В тенджера, слагаме на огъня да се задушават заедно с маслото, изчистените, измити и ситно нарязани магданоз и зелен лук. 
  2. Брашното запържваме леко и го заливаме с гореща  вода. 
  3. Прибавяме нарязаното на дребни парчета агнешко месо, посоляваме и варим до омекването на месото.
  4. Прибавяме ориза и варим още 15 минути. 
  5. Отстраняваме от огъня и застройваме с киселото мляко и яйцето.