Агнешка дроб-сарма

Продукти

  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 ч.л. босилек
  • 450 г ориз
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 250 г гъби
  • 500 г агнешки комплект
  • 4 яйца
  • 450 г кисело мляко
  • 1 с.л. универсална подправка (пикантина, вегета)

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large agneshka drob sarma

Начин на приготвяне

  1. Измиваме агнешкия комплект и го слагаме да се вари в посолена вода. 
  2. В подходящ съд запържваме лука, моркова и гъбите, нарязани на ситно. 
  3. След като се свари агнешкия комплект до нарязваме на кубчета.
  4. Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги запържваме заедно с месото. 
  5. Добавяме и ориза и заливаме с бульона. 
  6. Като набъбне ориза добавяме подправките и слагаме в тава да се запече. 
  7. През това време от яйцата и киселото мляко правим заливка, след като изври водата заливаме дроб-сармата и я връщаме във фурната да се запече.