Close search

Вкусно у дома с Green Master: Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук

Вкусно у дома с Green Master: Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Здравето ни зависи от много неща и едно от тях е доброто хранене. А доброто хранене изисква добре приготвена храна. 

Здравословното хранене и мисия на Green Master и те смятат, че няма по-голямо щастие и богатство от даровете на здравето, и именно затова се стремят всеки техен продукт да бъде такъв дар.

Отиваме на гости на Нина Тодорова, която се е заела да тества серията домакински съдове за готвене на Green Master, като на фокус днес е барбекю-тиганът XXL за шницели и риба със стъклен капак (35 х 24 см), като с него тя ще приготви мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук.

Влизаме в кухнята. Там ще ни трябват следните продукти:


Необходими продукти за месото:

- 400 г пилешко филе, нарязано на кубчета
- 2 глави лук
- 60 г люти чери чушки
- 2 зелени чушки
- 3 с.л. зехтин

Необходими продукти за марината:

- 4 скилидки чесън
- 1/2 връзка босилек
- 1/2 връзка къдрав магданоз
- 80 мл зехтин
- 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 ч.л. хималайска сол
- черен пипер на вкус

Нина се залавя с готвенето. Ето в какви стъпки се приготвя това вкусно ястие.

Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна.


Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината. В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа.

Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно.


Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.


Вече нанизаните мариновани шишчета печем на барбекю-тиган XXL, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.


Барбекю-тиганът XXL за шницели и риба определено си заслужава името. Той е голям и в него може да се сготви доста храна. Има хубава, овална форма, която позволява да поберем достатъчно риба, шницели, пържоли, кюфтета и каквото още сте решили да печете.

Подобно на другите тигани от серията STONELINE незалепващото и незагарящо му покритие ви позволява да приготвите всичко това с малко или дори без никаква мазнина. Месото и рибата сами пускат сокове и мазнина, които ще се стекат на дъното на тигана, като за това помага и специалното оребрено дъно. То придава и онзи специфичен вид и вкус на ястие, приготвяно на скара.

Ако си падате по-скоро по задушаването, можете спокойно да използвате и капака на тигана. Термоустойчивото му стъкло спомага за перфектно задушаване на продуктите. Освен това, няма да позволи на месото или рибата да се разварят, а ще използва естествената им марината.

Нина ни сподели, че този тиган я е изненадал изключително приятно и заради способността да издържа на температура до 260 градуса. Друго достойнство от чисто дизайнерска гледна точка е специалната му дръжка, която не се нагрява, не се плъзга в ръката и може да издържа на високи температури.

А сега да видим какво се получи и с шишчетата - перфектен вид и божествен вкус!


С Нина продължаваме да тестваме уредите на Green Master, така че очаквайте скоро новите ни предложения.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност