Close search

Най-подходящите храни за червено вино

Най-подходящите храни за червено вино С какво да консумираме виното, в месеца на любовния елексир Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Февруари е месецът, в който пием най-много червено вино. 

На 14 февруари празнуваме и деня на любовния еликсир - Трифон Зарезан. Ако можете да пиете отговорно и умерено - до две чаши на ден за мъжете, една за жените - червеното вино може да ви лекува.

То има концетрация на ресвератрол, който влияе на продължителността на живота и намаля риска от диабет и сърдечни заболявания. Хубавото вино, върви и с хубаво мезе.

С какви ястия е подходящо да съчетавате червеното вино, разказва платформата за поръчки на храна foodpanda. 

Виното и хранителните комбинации са индивидуален избор. Чувството за вкус на всеки човек е различен. Червените вина вървят много добре с по-тежки храни - говеждо месо, сирена, тестени изделия.

1. Мерло - съчетавайте го с печено пиле или патица. Подходящо е да се консумира с плато от сирена, или с паста, която е залята със сос от сирена и кашкавали.

2. Каберне Совиньон - това е плътно вино, което може да бъде съчетавано с ястия като печено агне и говеждо месо. Подходящо е за всички видове паста, поднесена с червени сосове. Това вино е единственото, което отива с черен шоколад или изделия от тъмен шоколад.

3. Пино Ноар - с радост ще украси всяка маса за Коледната вечеря. Това вино е идеално с печена пуйка и печено агне. Също се съчетава добре с крем, леки меки сирена и овесени питки

4. Порт Вайн - това е сладко вино, което съчетавайте само със силни сирена или шоколадови изделия.

5. Сира - плътно вино, което отива особено добре с пържоли на скара и печени зеленчуци.

6. Санджовезе - италианските червени вина, гарнирайте с богати месни сосове за спагети, или го изпробвайте с пица пеперони.

Червените вина, не са подходящи да се консумират с плодове. 

Не забравяйте - това са само насоки. Доверете се на собствената си преценка да консумирате това, което ви харесва!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност