Close search

Моделиране на лицето с хиалуронови филъри и мезоконци (част I)

Моделиране на лицето с хиалуронови филъри и мезоконци (част I) Моделиране на лицето Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лицето е нашата визитка пред обществото – то изразява нашите емоции, мисли, чувства и душевност. Грижата за кожата на лицето е не по-малко важна от грижата за тялото. Много са факторите, които състаряват и загрозяват нашето лице. За щастие съвременната естетична дерматология може да се справи с голяма част от проблемите ни.

Съвременните подходи при коригиране на белезите от стареене на кожата на лицето включват един задълбочен и подробен анализ на всички структури,които участват в оформянето му. Много е важно да се вземе под внимание генетичната наследственост. Проследяването на стареенето при майката ни дава ясна представа какви ще са белезите на стареене при дъщерята след години. Оценката на състоянието на кожата е само първата стъпка към общата оценка на лицето. Опитният дерматолог  трябва да познава мускулите, които участват както при образуване на мимическите бръчки, така и в оформяне на лицевият контур.

filler-ringiovanimento-verona

За правилната триъгълна форма на лицето с връх нагоре е важно и състоянието на подкожната мастна тъкан. Нейното изчерпване при рязко отслабване или боледуване води до отпускане на кожата и деформация на контура на лицето. С годините тази мастна тъкан също се изконсумира и резултатите са същите. Не е за подценяване и костната тъкан, която се стопява с годините. Това води до хлътване на очните ябълки, горната устна,промяна на брадичката и хлътнали скули и слепоочия. Качествената оценка на състоянието на костните промени ще доведе до перфектното им коригиране (доколкото е възможно).

Правилната оценка на състоянието на структурите на лицето и неговата деформация като цяло е най-важният момент към неговото естетично моделиране и корекция. Много са вече средствата за корекция на белезите на стареене. Основни си остават  хиалуроновите филъри.

botox33

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукополизахариди , синтезиран от всички живи организми, с изключение на водораслите. През 1934г. Palmer и Meyer я изолират от стъкловидното тяло на телешки очи. Името произхожда от гръцката дума – хиалос, означаваща стъклен.

Хиалуроновата киселина изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена в множество от човешките органи и тъкани – кожа, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото, ставния хрущял и синовиалната течност, както в съединителната, епителна и нервна тъкан.

Един 70 кг. човек има приблизително 15гр. хиалуронова киселина в тялото си, като 1/3 от нея за един ден претърпява процеси на разрушаване и изграждане. Над 50 % от това съединение се съдържат в кожата.

younger

Хиалуроновата киселина е основен компонент на дълбокия слой на нашата кожа – дермата. Отговорна е за гладкостта на кожата, поради способността си да свързава големи количества водни молекули.

Защо хиалуроновата киселина е най-добрата алтернатива

Хиалуроновата киселина е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото й тегло. Това е много повече отколкото могат да свържат другите природни или синтетични вещества.

Хиалуронавата киселина в дермата е свързана и с тъканната увреда. Когато кожата е прекомерно изложена на ултравиолетови лъчи, тя се възпалява (слънчев дерматит, слънчево изгаряне). Това понижава продукцията на хиалуроновата киселина от клетките на дермата и повишава разрушаването й.

Синтезата на хиалуроновата киселина с търговска цел е възможна от гребен на петел, стъкловидно тяло от телешки очи, пилешки хрущял и чрез микробна ферментация. Вече са одобрени за клинично приложение част от хиалуроновите филъри. Те са прозрачни гелове на хиалуроновата киселина, които се инжектира в кожата.

За повече информация за естетични и лечебни процедури в областта на дерматологията, вижте тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност