Close search

Как да обезопасим менюто, съдържащо червено месо

Как да обезопасим менюто, съдържащо червено месо Прекалената консумация на месо и месни продукти не е от вчера, според статистиката потреблението на храните от групата расте Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Прекалената консумация на месо и месни продукти не е от вчера, според статистиката потреблението на храните от групата расте.

Расте въпреки предупрежденията, че храненето с месо, особено червено, в перспектива има негативни странични ефекти. Медиците обаче имат решение за тази група потребители, разкриват от medikforum.ru, цитирани от lekuva.net.

Ако държите в чинията си редовно да имате червено месо, задължително го гарнирайте с колкото може повече зеленчуци. Това нормализира храносмилането при потреблението на голямо количество месо, част от което обикновено е полусурово.

 Според изданието Prothom Alo благотворното влияние на зеленчуците с висока концентрация на фибри е експериментално доказано. Има нагледни доказателства за това, че този тип растителна храна неутрализира вредното влияние на протеиновите храни. Опитите са направени с лабораторни мишки, но изводите са валидни и за човешкия организъм.

Постоянното захранване на храносмилателната система с протеини причинява гниене в тънките черва. Там се развиват цели колонии патогенни бактерии, нарушава се добрата микрофлора. Храната с фибри възпира усвояването на холестерин в червата и чрез влакнините от организма се извеждат вредните компоненти, шлаки и токсини. Всички тези продукти влияят негативно върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове. 

На практика чистачи на токсините могат да бъдат всички зеленчуци в прясно състояние или претърпели минимална термична обработка – пълнозърнестите продукти, бобовите растения включително зеления фасул, зелето, морковите и целината, от плодовете – ябълки, банани.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност