Close search

Хранителни заместители на яйцата при готвене

Хранителни заместители на яйцата при готвене С какво да заменим яйцата при готвене Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако в средата на готвенето разберете, че в хладилника ви не е останало нито едно яйце, не е нужно да се паникьосвате или да тичате спешно до хранителния магазин.

Ще се изненадате колко добре тези няколко лесни хранителни заместителя работят:

Банан

Използвайте 1/4 чаша пюре от банан (от около половин банан), като заместител на едно яйце при печене. Имайте предвид, че това може да придаде лек вкус и аромат на банан на вашия сладкиш.

Ябълково пюре

Използвайте 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре на мястото на едно яйце в повечето рецепти за печива. Според някои кулинари пюрето трябва да се смеси с 1/2 чаена лъжичка бакпулвер. Ябълковото пюре е популярен здравословен заместител на олиото или маслото в много печени изделия.

Растително масло

Обикновено 1/4 чаша растително масло може да замести едно яйце при печене. Ако рецептата изисква повече от едно яйце, по-добре опитайте друг метод, тъй като повече олио в рецептата може да превърне печивото ви в прекалено мазен продукт.

Ленено семе

Вярвате или не, здравoсловното ленено семе може да се използва като заместител на яйцата. Просто смесете една супена лъжица смлени семена лен с 3 супени лъжици вода, докато семената набъбнат. Тази доза се равнява на едно яйце от рецептата. (Може да използвате предварително смлени семена лен или ги смелете в домашната кафемелачка.)

Вода, олио и бакпулвер

Смесете заедно две супени лъжици вода, една чаена лъжичка олио (слънчогледово или царевично) и две супени лъжици бакпулвер. Използвайте това на мястото на едно яйце. Когато се използва в бисквити и други тестени изделия, това работи толкова добре, че никой няма да разбере.
След успешното използване на тези заместители на яйцето, може и в бъдеще да прибягвате до тях. Ако също така страдате от алергия към яйца, това е една алтернатива, за да не се лишавате от любимите си храни, които обичайно ги изискват в направата си.

Използването на банан, ябълково пюре и други пюрирани плодове в тестените изделия е прекрасна възможност за овкусяване на домашните сладкиши, ако поддържате вегански начин на живот.

Източник: sheknows.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност